Op de 13e en tevens bovenste verdieping van een nieuwbouw appartementencomplex aan de rand van Zoetermeer ligt een prachtig appartement met een zeer bijzondere daktuin; geheel ommuurd en naar de lucht open voor de weersinvloeden. 

Wij kregen aan het einde van de zomer de vraag om hier een tropische daktuin van te maken, een daktuin waar je je in een exotisch oord waant. Een privé regenwoud. Direct op vakantie laten we maar zeggen.

Na het bespreken van een door ons ontworpen tuinplan konden wij in de week van 28 oktober eindelijk beginnen. Het project neemt twee dagen in beslag. Meer dan 100 zakken potgrond en 65 verschillende, exotische bomen en planten (waaronder zeer grote palmbomen) zijn door ons via de lift én de trap naar boven gebracht. Omdat dit appartement uit twee verdiepingen bestaat was een lift tot de 12e verdieping genoeg, waardoor wij nu alle bomen nog één verdieping zelf moeten tillen. De beplanting wordt verdeeld over 35 potten in diverse maten. De aard-kleur van deze potten geeft een goede basis voor de beplanting.

Om een zo woest en natuurlijk mogelijke regenwoud te creëren hebben we gekozen voor diverse planten met uit één lopende bladstructuren. Waaronder bijvoorbeeld diverse varens, Vingerplant en Mamoetsblad. Deze planten moesten verschillende hoogtes hebben en dicht bij elkaar staan om een echt regenwoud na te bootsen.
De enorme variatie in plant en blad komt heel goed naar boven. Precies zoals je dit in het regenwoud ook ziet.

Naast het dakterras was er ook de wens om het balkon op de twaalfde verdieping van beplanting te voorzien. Hier is gekozen voor wat rustigere plant die goed solitair zouden staan.