Italiaanse Oase - Olijfboom en Palmboom
oase
oase
Inloggen Contact
oase
Naar winkelwagen
Subtotaal: € 0,00
oase
Inhoud bekijken Afrekenen

 

 

oase
oase World Of oase oase
oase
 

Pittosporum tob. Nana 'Dwerg Pittosporum'

De Pittosporum tobira ‘Nana’ vindt zijn oorsprong in Azië en voornamelijk Japan. De soortnaam 'nana' duidt op het feit dat deze soort een compacte, kleinbladige soort is, vandaar ook de naam 'Dwerg Pittosporum'. De Pittosporum wordt in noord-Europa voornamelijk gehouden als kuipplant maar in de zuidelijke gebieden groeit de Pittosporum in het wild als groenblijvende boom, struik en haag. Ook als kamerplant of kuipplant is de Pittosporum een groenblijvende plant. In Zuid-Afrika, Azië en gebieden rond de Stille Zuidzee komen de meeste soorten voor. In deze gebieden kunnen zowel de struiken als de bomen gemakkelijk 3 meter hoog worden. De Pittosporum tob. ‘Nana’ wordt in Zuid-Afrika ook wel ‘turtle-back’ genoemd vanwege zijn ronde groene vorm wat verdacht veel op een schildpad-ruggetje lijkt. In landen rond de Middellandse Zee is het een gewilde boom of struik en wordt deze zelfs als windkering gebruikt. In ons klimaat moet de Pittosporum binnen op een vorstvrije plaats overwinteren. De Pittosporum tobira ‘Nana’ heeft ovaal glanzend, groen blad. De bladen staan in kransen aan de stengels. In het voorjaar of aan het begin van de zomer verschijnen roomkleurige en stervormige bloemen. De bloemen zijn aangenaam geurend. Na de bloei ontwikkelen zich ronde, bleekgroene vruchten, die kleverig zijn.
 

   

 

Er zijn geen producten aanwezig.
 
 
oase
Gratis Nieuwsbrief
Ontvang de gratis nieuwsbrief met tips, acties en echte vakinformatie uit ons groene hart. Wij waarborgen uw privacy en uw e-mailadres wordt veilig bewaard.
 
 
 
oase
oase
Social Media
Volg ons op Facebook en Twitter en wij houden u op de hoogte van nieuws, ontwikkelingen en leuke prijsacties.
 
Wordt vrienden van World Of oase op Facebook Volg World Of oase op Twitter Nieuws en productupdates via RSS ontvangen +1 Stem op ons in Google email de Italiaanse Oase
 
oase
oase
Openingstijden
Dit jaar zijn wij niet meer geopend voor particuliere verkoop.
 
Contact
info@italiaanse-oase.nl
 
 
 
Prijzen zijn inclusief BTW Kamer van Koophandel 24442557 | © 2009-2012 Webdesign en realisatie: Art of Creations