Italiaanse Oase - Olijfboom en Palmboom
oase
oase
Inloggen Contact
oase
Naar winkelwagen
Subtotaal: € 0,00
oase
Inhoud bekijken Afrekenen

 

 

oase
oase World Of oase oase
oase
 

Citrus Limon 'Citroen'

De Citrus Limon is de hoe raar het ook klinkt de Latijnse naam voor de Citroen, en niet de Limoen. De Citrus Limon komt zoals alle andere Citrus soorten oorspronkelijk uit Azië. (Vandaar de verbastering van sinaasappel van China’s appel) Tegenwoordig wordt de Citrus Limon in heel de wereld gekweekt. Citrusbomen zijn planten die tot de verbeelding spreken. Ze behoren tot de oudste cultuurgewassen ter wereld en werden al door de Arabieren in de 15e eeuw meegenomen naar Europa. Tijdens de hoogtij van de VOC, in de 17e en 18e eeuw, kwam de handel met Azië goed opgang en werden er diverse soorten Citrus naar Europa gebracht. De oudste, nog levende citrusboom staat in Versailles en deze schijnt er sinds 1421 te staan. Deze boom is ook een Citrus Limon. In 1493 werd de Citrus Limon al door Christopher Columbus geïntroduceerd in Amerika. Deze Citrus Limon krijgt bijzonder makkelijk vruchten. De vruchten van deze plant zijn ovale, gele vruchten die maximaal 10cm doorsnee worden. De rijpe vrucht smaakt net als de citroenen uit de supermarkt en kunnen dus voor veel gerechten en dranken gebruikt worden! De Citrus Limon kan tegelijkertijd bloem, beginnende vruchten en volgroeide vruchten dragen. Deze heerlijk geurende plant is met zijn eetbare vruchten de perfecte, exclusieve kamerplant.  

Er zijn geen producten aanwezig.
 
 
oase
Gratis Nieuwsbrief
Ontvang de gratis nieuwsbrief met tips, acties en echte vakinformatie uit ons groene hart. Wij waarborgen uw privacy en uw e-mailadres wordt veilig bewaard.
 
 
 
oase
oase
Social Media
Volg ons op Facebook en Twitter en wij houden u op de hoogte van nieuws, ontwikkelingen en leuke prijsacties.
 
Wordt vrienden van World Of oase op Facebook Volg World Of oase op Twitter Nieuws en productupdates via RSS ontvangen +1 Stem op ons in Google email de Italiaanse Oase
 
oase
oase
Openingstijden
Dit jaar zijn wij niet meer geopend voor particuliere verkoop.
 
Contact
info@italiaanse-oase.nl
 
 
 
Prijzen zijn inclusief BTW Kamer van Koophandel 24442557 | © 2009-2012 Webdesign en realisatie: Art of Creations