Italiaanse Oase - Olijfboom en Palmboom
oase
oase
Inloggen Contact
oase
Naar winkelwagen
Subtotaal: € 0,00
oase
Inhoud bekijken Afrekenen

 

 

oase
oase World Of oase oase
oase
 

Citrus Sinensis 'Sinaasappel'

De Citrus sinensis is de Latijnse naam voor de sinaasappel en komt zoals alle andere Citrus soorten oorspronkelijk uit Azië. (Vandaar de verbastering van China;s appel naar sinaasappel) Tegenwoordig worden deze bomen voornamelijk gekweekt in de landen rond de Middellandse Zee. De Citrussen zijn planten die tot de verbeelding spreken. Ze behoren tot de oudste cultuurgewassen ter wereld en werden al door de Arabieren rond 1500 meegenomen naar Europa. Tijdens de hoogtij van de VOC, in de 17e en 18e eeuw, kwam de handel met Azië goed opgang en werden er diverse soorten Citrus naar Europa gebracht. De oudste, nog levende citrusboom staat in Versailles en deze schijnt er sinds 1421 te staan. De Citrus sinensis krijgt ook in Nederland gewoon prachtige grote vruchten. Deze citrusboom krijgt ronde, oranje vruchten die maximaal 7,5 cm doorsnee worden. Deze vrucht wordt in de Zuid-Europese landen gebruikt voor marmelade, dranken (waaronder likeur en vruchtensap) en in banketbakkerijen. De schillen van deze Citrus worden onder andere gebruikt bij het brouwen van witbier en andere Belgische bieren. Citrusvruchten hebben ver uiteenlopende rijpingsperiodes. Zo kan de vrucht van de Citrus sinensis 9 tot 10 maanden hangen voor hij volledig rijp is.  

Er zijn geen producten aanwezig.
 
 
oase
Gratis Nieuwsbrief
Ontvang de gratis nieuwsbrief met tips, acties en echte vakinformatie uit ons groene hart. Wij waarborgen uw privacy en uw e-mailadres wordt veilig bewaard.
 
 
 
oase
oase
Social Media
Volg ons op Facebook en Twitter en wij houden u op de hoogte van nieuws, ontwikkelingen en leuke prijsacties.
 
Wordt vrienden van World Of oase op Facebook Volg World Of oase op Twitter Nieuws en productupdates via RSS ontvangen +1 Stem op ons in Google email de Italiaanse Oase
 
oase
oase
Openingstijden
Dit jaar zijn wij niet meer geopend voor particuliere verkoop.
 
Contact
info@italiaanse-oase.nl
 
 
 
Prijzen zijn inclusief BTW Kamer van Koophandel 24442557 | © 2009-2012 Webdesign en realisatie: Art of Creations