Italiaanse Oase - Olijfboom en Palmboom
oase
oase
Inloggen Contact
oase
Naar winkelwagen
Subtotaal: € 0,00
oase
Inhoud bekijken Afrekenen

 

 

oase
oase World Of oase oase
oase
 

Ficus Carica 'Vijgenboom'

De Ficus Carica wordt in Nederland de vijgenboom genoemd en vindt zijn oorsprong in westelijk Azië. Vanwege zijn heerlijke vruchten en het feit dat deze vruchten gemakkelijk te bewaren zijn verspreidde de teelt van deze bomen zich in de tijd van het Romeinse Rijk al snel uit over het hele Middellandse Zeegebied. Het waren ook de Romeinen die uiteindelijk de vijg in Engeland introduceerde. Het blad van de vijgenboom is het meest bekend uit de afbeeldingen van Adam en Eva maar in klassieke schilderkunst werd het vijgenblad voortdurend gebruikt om delen van de mens te bedekken. Een vijgenboom is een bladverliezende boom en in de winter blijft alleen de prachtige grijs/witte stam over. Wel zijn er vaak nog knoppen en beginnende bladeren te bespeuren. Het blad is leerachtige en kan zo'n 30cm in doorsnee worden. De vruchten van de vijgenboom rijpen tussen juli en september waarna ze eetbaar zijn. Alle vijgenbomen van de Italiaanse Oase krijgen heerlijk zoete vruchten die zelfs met een Hollandse zomer goed rijpen.  

Er zijn geen producten aanwezig.
 
 
oase
Gratis Nieuwsbrief
Ontvang de gratis nieuwsbrief met tips, acties en echte vakinformatie uit ons groene hart. Wij waarborgen uw privacy en uw e-mailadres wordt veilig bewaard.
 
 
 
oase
oase
Social Media
Volg ons op Facebook en Twitter en wij houden u op de hoogte van nieuws, ontwikkelingen en leuke prijsacties.
 
Wordt vrienden van World Of oase op Facebook Volg World Of oase op Twitter Nieuws en productupdates via RSS ontvangen +1 Stem op ons in Google email de Italiaanse Oase
 
oase
oase
Openingstijden
Dit jaar zijn wij niet meer geopend voor particuliere verkoop.
 
Contact
info@italiaanse-oase.nl
 
 
 
Prijzen zijn inclusief BTW Kamer van Koophandel 24442557 | © 2009-2012 Webdesign en realisatie: Art of Creations