Italiaanse Oase - Olijfboom en Palmboom
oase
oase
Inloggen Contact
oase
Naar winkelwagen
Subtotaal: € 0,00
oase
Inhoud bekijken Afrekenen

 

 

oase
oase World Of oase oase
oase
 

Olijfbomen

De Olea Europaea is de meest voorkomende soort olijfboom en naam betekend ook Europese Olijfboom in het Latijn. De olijfboom vindt zijn oorsprong in Palestina waar het 6000 jaar geleden al werd verspreid naar de gebieden rond de Middellandse Zee. Al duizenden jaren wordt deze unieke boom in literatuur van de Mediterrane landen vermeld zoals bijvoorbeeld de Griekse mythologie waar Pallas Athene in haar wijsheid een olijfboom schonk aan de stad Athene. In de loop der jaren zijn er vele kruisingen ontstaan tussen olijfbomen en tegenwoordig bestaan er alleen al van de Olea Europaea 350 erkende rassen. Deze soorten vindt je over de hele wereld terug. Van Afrika tot ver Azië en Amerika. De olijfboom is in Noord-Europa mateloos populair en dit komt voornamelijk door zijn grillige stam. Een olijfboom groeit met een gladde stam en de kenmerkende grillige stam verschijnt pas na 70 tot 80 jaar en wordt veroorzaakt door de temperatuurverschillen tussen dag en nacht. Hoe groter de verschillen, hoe grilliger de stam. Deze prachtige boom is groenblijvend en kan zelfs in Nederland vruchten krijgen. Heel belangrijk hiervoor zijn heel veel zonuren in het vroege voorjaar.  

Er zijn geen producten aanwezig.
 
 
oase
Gratis Nieuwsbrief
Ontvang de gratis nieuwsbrief met tips, acties en echte vakinformatie uit ons groene hart. Wij waarborgen uw privacy en uw e-mailadres wordt veilig bewaard.
 
 
 
oase
oase
Social Media
Volg ons op Facebook en Twitter en wij houden u op de hoogte van nieuws, ontwikkelingen en leuke prijsacties.
 
Wordt vrienden van World Of oase op Facebook Volg World Of oase op Twitter Nieuws en productupdates via RSS ontvangen +1 Stem op ons in Google email de Italiaanse Oase
 
oase
oase
Openingstijden
Dit jaar zijn wij niet meer geopend voor particuliere verkoop.
 
Contact
info@italiaanse-oase.nl
 
 
 
Prijzen zijn inclusief BTW Kamer van Koophandel 24442557 | © 2009-2012 Webdesign en realisatie: Art of Creations